søndag den 9. maj 2010

Rusknumsjusk

Her er der en gang aftensmad fra i går samt et bevis på, at Kostbloggeren ikke er totalt på nakken af kulhydraterne. På panden ligger vel en 125 gram kogte ris (de suger stegesmørret noget så godt).

De øvrige ingredienser er bøfstrimler fra roastbeef, porrer og en enkelt stor bøftomat samt råmarinerede ingefær fra Oscar Umahro Cadogans bog, Køkkenrevolution på høje hæle. Det hele lynstegt i 50-60 gram Green Lea-smør fra New Zealand.

Med Himalayasalt, tørret chili og cayennepeber smagte det helt fantastisk ... like I knew it would.

4 kommentarer:

Patrick sagde ...

Det lyder lækkert. Det vil jeg prøve.
Hvis man er helt fanatisk med kulhydraterne kan man lave en "ris-erstatning" lavet af blomkål. Jeg fandt den et sted på nettet og var kritisk, men efter jeg prøvede den, er den faktisk ret god og det bedste; glykemisk index er på 0 i stedet for 60+ for ris:
Riv blomkål groft på rivejern og varm det i en mikro-godkendt beholder med låg nogle minutter af gangen, indtil konsistensen er som ønsket. Tilsæt ikke vand. Væsken fra blomkålen skulle være nok og ellers bliver de kogt til grød. Enjoy.

budzinski sagde ...

Hej Patrick, tak for din kommentar. Super trick med blomkålet. Det er forholdsvis kedeligt at spise som dampede buketter, men som riserstatning har det nok mere at komme med. Så længe det kan suge noget sovs eller noget fedtstof, så får det en thumbs up i min bog ;-)

Har du et forslag til fremgangsmåde UDEN mikro? Skal det monstro dampes helt i et par minutter og så 'smuldres'?

Henriette sagde ...

Jeg laver det uden mikroovn

Steger det på panden med riiigeligt smør det må ikke blive brunt bare en anelse mindre råt

Vi fik det igår til indisk mad-butter chicken
der tilsatte jeg lidt cachewnødder og forårsløg
Dejligt.
Min teeanger foretrækker det faktisk for rigtige ris.

http://www.hardstylers.dk sagde ...

Super lækker blog, og fede opskrifter.

Du skrev på et tidspunkt i 2008, at du har læst primal blueprint "dansk version" jeg kan simpelthen ikke opstøve info om at den findes, eller hvor den kan købes. Er det en anden bog du har læst der minder om, eller hvor kan jeg finde den?